Selecteer een pagina

Over Caja

Laat zien wat je het liefste doet!

Mijn verhaal

In het kort

Na het proberen van verschillende banen en opleidingen weet ik het zeker. Ik wil websites ontwerpen en teksten schrijven!

Hoe dit is gekomen? Ik wilde bloggen over mijn eindeloze zoektocht naar voor mij betekenisvol werk. Zo ontdekte ik WordPress.

De tijd vloog voorbij als ik met mijn website bezig was. Dat kan dus echt! En het kwartje viel, want het schrijven was al eerder op mijn pad gekomen.

Ik heb ervaren hoe het is om met dingen bezig te zijn die meer energie kosten dan opleveren. Misschien herken je dat.

Nu ik heb ontdekt waar ik enorm veel energie van krijg, wil ik dit inzetten voor jouw bedrijf. Door een website te maken die volledig bij jou past.

Ik vind dit elke keer weer een feestje! Omdat het een uiting is van het bedrijf waar jij vol enthousiasme aan werkt. Dus laten we het vieren. Je bent van harte uitgenodigd!

Even terug in de tijd: van dierenarts tot makelaar, aan ideeën geen gebrek

Als kind was ik al erg creatief en had ik een hoop ideeën. Ik wilde dierenarts worden, maatschappelijk werkster of makelaar. Uiteindelijk haalde ik mijn propedeuse aan de PABO, studeerde ik even talen en culturen van Latijns-Amerika en vervolgens had ik banen die niks met het voorgaande te maken hebben.

Verwarrend? Dat vond ik zelf, en mijn omgeving, ook. Op een gegeven moment werd het zelfs frustrerend. Ik vond nergens echt mijn draai. Dit zorgde voor onrust en een onvoldaan gevoel. Ik had het idee dat ze in mijn omgeving dachten: ‘Ja hoor, daar heb je haar weer.’ Of: ‘Geen enkele baan is perfect, dus blijf gewoon doen wat je doet.’ Toch?

Na verloop van tijd merkte ik wel dat ik betekenis en creativiteit miste in mijn werk. Alleen wist ik niet in welke andere baan ik dat moest zoeken. En of zo’n baan überhaupt wel bestond voor mij. In de tussentijd kabbelde ik voort.

 

Opeens viel het kwartje!

Ik wilde bloggen over de zoektocht in mijn leven. En dus ging ik aan de slag in WordPress. Ik maakte een website en sloeg aan het schrijven. Ik vergat de tijd als ik daarmee bezig was.

Ik zat aan de keukentafel toen ik mij afvroeg of het al eerder gebeurd was dat ik écht de tijd vergat tijdens het werk. En ja, dit was toen ik bij een van mijn eerdere banen mocht meewerken aan het schrijven van brieven en mails aan klanten.

Ik werd helemaal enthousiast en voelde een gevoel van opluchting. Ik weet ein-de-lijk wat ik echt leuk vind om te doen!

En dat is niet alleen het schrijven, maar ook zorgen dat teksten tot zijn recht komen op een website. Hoe richt je die zo in, dat deze niet alleen aantrekkelijk is voor het oog. Maar ook nog eens super duidelijk voor de bezoeker. Kortom, hoe creëer je de perfecte klantbeleving?

Ik besefte dat ik hier de creativiteit in kwijt kan, die ik altijd miste in eerdere banen. Een nieuwe missie was geboren!

‘Jij moet iets doen, waarbij je niet de hele dag serieus hoeft te vergaderen, maar waarbij je kan lachen!’

Een sprong in het diepe

Ik nam gratis opdrachten aan, zoals het maken van websites en het schrijven van nieuwsbrieven. Dit beviel zo goed, dat ik mij aanmeldde voor verschillende schrijfcursussen en van alles leerde over SEO, WordPress en noem maar op. Tegelijkertijd besloot ik mijn baan in loondienst op te zeggen. Websites maken en teksten schrijven, dat is wat ik wil.

Heel iets anders, want altijd heb ik ‘recht toe recht aan’ functies gezocht. Omdat ik dacht dat dit bij mij paste. Wat eigenlijk ook vooral betekende dat ík voldeed aan de functie eisen. Maar ik dacht er nooit over na of die functie wel voldeed aan míjn eisen. Totdat iemand een keer tegen mij zei dat zulk serieus werk helemaal niet bij mij past! 

Ik ben gelukkig (besef ik nu) niet bang om soms een risico te nemen en af en toe van koers te veranderen. Eerlijk gezegd voelde dit niet altijd prettig en heb ik het lang als vervelend gezien dat dit nodig was om mijn weg te vinden. Toch ben ik blij dat ik heb doorgezet. Want nu weet ik wat ik wil!

Het levert je het meeste op als je dicht bij jezelf blijft

Wat mijn zoektocht mij ook geleerd heeft, is dat dingen vanzelf gaan lopen, zolang je doet wat je écht leuk vindt en je dicht bij jezelf blijft. Daarom vind ik het belangrijk om authentieke websites en teksten te maken.

Ik geloof er namelijk in dat als je website jouw persoonlijkheid, jouw enthousiasme over je vak en jouw manier van werken uitstraalt, dat je dan jouw ideale klant aantrekt.

 

Want ik begrijp dat je klanten aan móet trekken om geld te verdienen. Maar het mooie aan ondernemen is, dat je kan werken met de klanten die het beste bij jou passen.

Ik ben er zelfs van overtuigd dat dit de meeste plezier en de beste resultaten oplevert!

Dus ik schrijf geen vlotte salesteksten, die niet bij je passen. En ik prop de teksten ook niet vol met onnatuurlijke zoekwoorden. Wel schrijf ik teksten waarin jouw ideale klant zich herkent. En gebruik ik zoekwoorden die passen bij jou en jouw aanbod, waar je evengoed mee gevonden wordt.

Wat leuke weetjes

Ik heb altijd klantgerichte functies gehad. En denken vanuit de beleving van een ander is dan ook iets wat ik automatisch doe. Laat mij maar klantreizen maken.

Tijdens mijn zoektocht naar, voor mij, betekenisvol werk heb ik een uitstapje gemaakt naar een animatieteam in een resort in Turkije. Mijn extraverte ik vond dit geweldig. Maar het koste mijn introverte ik teveel energie en na 2 maanden wilde ik weer naar huis.

Ik roep al zo’n 10 jaar dat ik naar Zweden wil emigreren. Maar tot op heden heb ik dit nog niet gedaan. Wel heb ik een maand in Zweden gewerkt en heb ik een enorme zwak voor dit land. Ze hebben tenslotte een woord voor koffie drinken met iets lekkers erbij!

Naast dat ik energie krijg van het maken van websites en schrijven van teksten, laad ik enorm op in de natuur. Ik hou echt van wandelen en fietsen. Zo heb ik een deel van het Pieterpad gelopen en in 2019 heb ik solo door de bergen van Italië gefietst.

Ik word blij van allerlei soorten uitstapjes. Dit kan zo simpel zijn als het drinken van een (jawel) havermelk cappuccino in een leuke koffietent, het wandelen door een historisch stadje of het bezoeken van een museum. Zelfs een kantklos museum kan mijn hart stelen.

Last, but not least. Ik vind duurzaamheid belangrijk. En ik wil iets positiefs bijdragen binnen onze maatschappij. In de breedste zin van het woord. Ik werk dan ook graag met ondernemers, die daar hetzelfde over denken.

 

Fijn dat je er nog bent!

Dat zou zo maar kunnen betekenen dat wij een goed team kunnen vormen! Plan vrijblijvend een afspraak in via onderstaande button om jouw wensen te bespreken. Ik ben benieuwd!