Selecteer een pagina

Er zijn duizenden WordPress thema’s te krijgen. Ik heb er dan ook uren tussen gezocht op Themeforest.net. In eerste instantie gebruikte ik voor mijn websites een thema in combinatie met de page builder Elementor. Uiteindelijk ben ik gevallen voor het WordPress thema Divi en daar bouw ik nu eigenlijk al mijn websites mee, from scratch. In dit artikel leg ik graag uit waarom ik er zo enthousiast over ben!

Let op! Dit artikel bevat affiliate links. Dit houdt in dat als je op deze links klikt en een aankoop doet, ik een stukje commissie krijg.

Allereest: wat is een WordPress thema precies?

Zodra je voor WordPress kiest om je website in te bouwen, ga je ook een thema kiezen. Dit thema upload je en vervolgens heeft je website een bepaalde stijl, waarin je verder gaat bouwen. Binnen deze stijl kun je uiteraard een hoop aanpassingen doen. Maar het is makkelijk dat de hoofdlijnen staan. Denk bijvoorbeeld aan vormgeving en lettertype.

Bij het kiezen van een thema let je niet alleen op het uiterlijk, maar ook op de prestaties. Thema’s die regelmatig worden bijgewerkt en goede beoordelingen hebben, zijn over het algemeen prima thema’s om mee te werken. Waar je verder naar kan kijken, is:

  • Is het thema geschikt voor de plugins (compatibel) die jij wilt gebruiken? Bijvoorbeeld WooCommerce of Learndash?
  • Is het thema snel?
  • Houdt het thema rekening met SEO.
  • Is het thema gebruiksvriendelijk?

Divi is een thema en page builder in een

Een page builder is een applicatie waarmee je letterlijk je pagina’s bouwt. Een vaak gebruikte is Elementor, maar ook WP Bakery is een bekende. Deze kun je in combinatie met een thema gebruiken. Je downloadt dan de builder als plugin. Maar binnen het Divi Thema bouw je dus met hun eigen Divi builder. En ik vind dat zelf een enorm fijne builder!

Hoe is een pagina opgebouwd?

Een pagina is bij Divi opgebouwd uit secties, die kun je zien als rechthoeken. Hierbinnen plaats je rijen (kolommen) en daarbinnen plaats je modules, zoals een tekstblok of afbeelding. Dus een pagina bestaat eigenlijk uit verschillende vlakken onder en naast elkaar. Binnen deze vlakken kun je je helemaal uitleven. Je kan ze een kleur geven, een achtergrondafbeelding, je kan de grootte aanpassen, kaders en schaduwen toevoegen, ga zo maar door.

Gebruiksvriendelijk

Met de Divi Builder bouw je ‘in’ de pagina waardoor je meteen ziet wat het resultaat is. Zo kun je makkelijk een tekstblok of afbeelding toevoegen en verplaatsten. Je kan deze vervolgens helemaal op maat maken met een gebruiksvriendelijk bedieningspaneel.

Kant en klare lay outs

Het WordPress thema Divi biedt veel mooie layouts waardoor je eigenlijk alleen maar foto’s en teksten hoeft toe te voegen. Maar let op! Dit klinkt iets makkelijker dan het is, want je moet wel zorgen dat je afbeeldingen, die je zelf plaatst, de juiste afmetingen hebben. En het is het beste om ongeveer evenveel tekst te gebruiken als in de lay out, zodat deze net zo mooi blijft als het origineel. Het kan dus wel even een gepuzzel worden, als je weinig ervaring hebt.

Documentatie

Divi heeft enorm veel documentatie waarin, in het Engels, heel duidelijk uitgelegd wordt hoe de verschillende opties binnen Divi werken. Aan de hand van deze filmpjes en artikelen kun je dus prima uitvinden hoe het werkt om een website in Divi te bouwen.

De uitleg begint bij het uploaden van het thema tot het vormgeven van verschillende secties en modules. Zo wordt uitgelegd hoe je een header maakt, een contactformulier, een call to action en nog veel meer.

Zo next level als je wilt

Door de gebruiksvriendelijke bouwer en grote hoeveelheid uitleg kun je dus relatief makkelijk een basic eigen website bouwen. Maar je kan ook echt next level gaan, want er zijn zoveel mogelijkheden binnen Divi. Zo kun je met CSS aan de slag, waarmee je echt opties op maat maakt.

Bovendien biedt Divi nog meer verschillende plugins, zoals Bloom, waarmee je e-mail opt in’s maakt. Voor degenen die niet weten wat dat is. Een opt in is een formulier waarmee je e-mailadressen verzamelt. Wanneer mensen zich aanmelden voor een nieuwsbrief bijvoorbeeld. Ook deze opt ins kun je helemaal op maat maken.

Daarnaast heb je Extra Magazine, welke handig is voor als je een tijdschrift of blog van je website wilt maken. En Monarch om opvallende social media buttons op je website te creëren om jouw aantal volgers te vergroten.

De kosten

Divi biedt op het moment dat ik dit artikel schrijf, 2 opties. Namelijk een kostprijs per jaar of een eenmalige aankoop. Het Divi thema is dus niet gratis. Echter als je een webdesigner jouw website laat bouwen en deze heeft Divi aangekocht, dan hoef jij er niet meer voor te betalen. De designer kan het thema namelijk onbeperkt gebruiken.

 

Tot slot: waarom is Divi mijn favo WordPress thema?

  • Divi ziet er enorm vrolijk uit! Oké, dat mag geen reden zijn, maar ik word er wel blij van!
  • Het thema is erg gebruiksvriendelijk.
  • Genoeg bekende plugins zijn compatibel met het thema.
  • Er is enorm veel documentatie beschikbaar, waardoor je van alles te weten kunt komen over de mogelijkheden.
  • Binnen het WordPress Thema Divi zijn enorm veel mogelijkheden om jouw website helemaal te maken zoals je wilt. Van basic tot next level.

Een website (laten) maken met het Divi thema?

Ben je overtuigd om zelf aan de slag te gaan met Divi? Je kunt het thema kopen door naar de website van Divi te gaan. Let op! Dit is een affiliate link, wat inhoudt dat ik een deel van het aankoopbedrag krijg, als jij het aankoopt. Jij merkt daar niks van, maar voor mij is het leuk meegenomen cool

Denk je er toch over om het bouwen van jouw website uit te besteden? Neem dan gerust contact met mij op. Dan bespreken we vrijblijvend de mogelijkheden.

 

Divi WordPress Theme